OVER INVERNESS

Hoeveel gaatjes zijn er al geprikt met het Inverness Systeem?

Het Inverness systeem wordt over de hele wereld gebruikt. Tot nu toe hebben wij meer dan 200 miljoen paar oren geprikt.

Wat maakt het Inverness Systeem zo veilig?

Het Inverness Systeem heeft twee unieke kenmerken die ontworpen zijn om het gaatjes prikken zo veilig mogelijk te maken:
  • Inverness is het enige systeem om gaatjes te prikken met volledig ingekapselde oorbellen. Dit zorgt ervoor dat onze oorbellen en de gepatenteerde veiligheidssluiting voor het prikken niet blootgesteld kunnen worden aan mogelijke besmettingen. Onze oorbellen zijn verpakt in afgesloten steriele cassettes die pas geopend worden op het moment van het prikken. In tegenstelling tot andere systemen worden onze oorbellen nooit blootgesteld totdat zij veilig in het oor zitten.
  • Onze gepatenteerde veiligheidssluiting zorgt voor een optimaal genezingsproces door de punt van de oorbel af te schermen en door te voorkomen dat de sluiting te strak kan zitten. Hierdoor is een goede luchtstroom mogelijk en kan de oorbel niet vastgroeien tijdens het genezingsproces. Inverness is het ENIGE systeem om gaatjes te prikken met de gepatenteerde veiligheidssluiting.

Waarom zeg je "geruisloos"?

Er zijn een aantal redenen waarom het Inverness Systeen zowel veilig als geruisloos is:
  1. In tegenstelling tot lawaaierige prikpistolen die met behulp van een springveer een oorbel door het oor schieten, is ons push-through systeem heel soepel en stil.
  2. Ons systeem zal in één snelle, vloeiende beweging het gaatje prikken en de gepatenteerde veiligheidssluiting vastzetten.
  3. Onze oorbellen zijn ontworpen met ontzettend dunne stiften en ultra fijne puntjes waardoor de oorbel zo soepel mogelijk door de oorlel zal glijden. De meeste mensen zeggen dat zij er niets van voelen als zij geprikt worden met het Inverness Systeem.

Kan ik kiezen uit verschillende materialen om in het oor te laten prikken?

JA. Inverness werkt met vier verschillende materialen. Namelijk chirurgisch staal, 24k verguld, titanium en 14K geel- en wit goud.

Zijn er veel verschillende modellen om mee te prikken?

JA. Inverness beschikt over een heel breed assortiment oorbellen in verschillende kleuren, vormen en maten.

Wat is de dikte van de stift van de oorbel?

Het staafje van de oorbel is tussen de 0.761 mm en de 0,002 mm dik.

Waar kan ik gaatjes laten prikken met het Inverness Systeem?

Het Inverness Systeem om gaatjes te prikken wordt gebruikt door juweliers, warenhuizen, drogisterijen, beautysalons en piercingshops in meer dan 27 landen wereldwijd. Neem alstublieft contact met ons op als u hulp nodig heeft om een Inverness locatie in uw omgeving te vinden.

GAATJES PRIKKEN BIJ BABY'S & KINDEREN

Is het veilig om bij mijn baby gaatjes te prikken?

Ja. Baby’s over de hele wereld worden al heel jong geprikt. Inverness raadt ouders aan om te wachten tot na de eerste inentingen, meestal 6-9 weken na de geboorte. Dit is echter een persoonlijke beslissing en wij raden u aan uw specifieke situatie te bespreken met uw kinderarts.

Hebben jullie tips voor het gaatjes prikken bij baby’s en kleine kinderen?

  1. Zorg ervoor dat je een plek kiest die het Inverness Systeem gebruikt. Alleen de oorbellen van Inverness hebben onze gepatenteerde veiligheidssluiting die uw kleintje beschermen tegen het scherpe puntje van de oorbel.
  2. Neem uw fototoestel en familieleden mee om deze mijlpaal vast te leggen en te vieren! Wij hopen dat u uw verhaal met ons wilt delen door het op te sturen naar inverness@glnederland.com

KRAAKBEEN EN ANDERE PIERCINGS

Kan het Inverness Systeem gebruikt worden voor body piercing?

Nee. Het Inverness Systeem is ontworpen om gaatjes te prikken in de oorlel en het buitenste kraakbeen van het oor. Ons systeem kan nooit gebruikt worden voor piercings in andere lichaamsdelen.

Is een piercing door het kraakbeen net zo geruisloos als door de oorlel?

Ja. Een piercing door het kraakbeen is met het Inverness Systeem net zo geruisloos als door de oorlel.

Hoe verschilt het kraakbeen van de oorlel?

Kraakbeen is het sterke flexibele bindweefsel in de bovenkant van het oor. Kraakbeen verschilt voornamelijk van de oorlel door de beperkte doorbloeding. Het diagram hieronder laat zien waar het Inverness Systeem veilig gebruikt kan worden om gaatjes in het kraakbeen en de oorlel te prikken.

TIPS VOOR NIEUWE GAATJES

Hoe lang duurt het voordat een nieuw gaatje is genezen?

De gemiddelde tijd is 6 weken voor de oorlel en 12 weken voor een gaatje door kraakbeen. Inverness raadt u aan om de geprikte oorbellen in te houden en de nazorg instructies te volgen gedurende 6 weken na een gaatje door de oorlel en 12 weken na een gaatje door het kraakbeen.Voor tips & meer informatie bekijk onze nazorg tips en tijdlijn

Is het ok om tijdens het genezingsproces mijn oorbellen om te wisselen of te verwijderen?

Je kunt pas na de herstelperiode andere oorbellen indoen. Dit is 6 weken voor de oorlel en 12 weken voor een gaatje door kraakbeen. Pas geprikte gaatjes zijn heel gevoelig en vragen om speciale zorg en aandacht. Als je de oorbellen verwijdert tijdens de herstelperiode kunnen de gaatjes dichtgroeien of kan het heel moeilijk zijn om opnieuw oorbellen door het gaatje te krijgen - al zijn ze er nog zo kort uit.